top of page

Gesproken woord - Interviews - Artikelen - Workshops

Dichterlijke Zaken

Het integreren van het hart en onze creativiteit in het zakelijke leven is geen luxe, maar een noodzaak als je het mij vraagt. Bedrijven die de creativiteit en het volledige menselijke potentieel van hun medewerkers omarmen, zijn beter in staat om zich aan te passen aan veranderende behoeften, zijn creatiever en kunnen meer betekenisvolle verbindingen aangaan met zowel medewerkers als klanten.​

graphic1.png

Diensten
(alle diensten bied ik in het Nederlands en het Engels aan)

1. Gesproken woorden op maat


 

Spoken word is een krachtige kunstvorm die in staat is om mensen te raken, te verbinden en belangrijke thema's bespreekbaar en voelbaar te maken. Voor personeelsbijeenkomsten, events, video's, festivals en meer.
 

Voorbeelden
 

 • Een verbindende opening of een krachtig slot voor je evenement. Zoals ik bijvoorbeeld deed voor Carend tijdens hun jaarcongres over Palliatieve Zorg in het Beatrixtheater in Utrecht en voor Care4Homecare tijdens hun jaarlijkse personeelsbijeenkomst. Luister hier en hier.
   

 • Hulp bij het verwoorden van je eigen toespraak.
   

 • Via koptelefoons, waardoor een persoonlijke én collectieve ervaring ontstaat tijdens een evenement. Zo gebruikte ik het stuk 'wat als' tijdens de opening van het lanceer event van de stichting "hoe kan ik je Helpen" en schreef ik "Afdrukken" in opdracht van Rebel Begrafenis onderneming voor de opening van hun prachtige nieuwe pand. Luister hier en hier.
   

 • Voor een audiotour zoals ik deed voor de nieuwe locatie van Thuis voor Teams en de Groene afslag. Luister hier en hier.

graphic1.png

2. Schrijven en interviews: to-the-point en de diepte in
 

 

 • Longreads op basis van interviews en/of onderzoek.
   

Ik schrijf longreads, uitgebreide en diepgaande artikelen die voortkomen uit zorgvuldig gevoerde interviews. Deze artikelen duiken diep in de verhalen, ervaringen en inzichten van de geïnterviewden. Zo vinden we het narratief. Of het nu gaat om persoonlijke verhalen, professionele inzichten of maatschappelijke kwesties, samen bieden we lezers een grondig en meeslepend perspectief.

 • Een gedicht dat de kern van je bedrijf/missie/event raakt.

Als onderdeel van een gesproken woord of als op zichzelf staand. Bijvoorbeeld voor de op muur. Zoals ik deed voor Liliana Fonds met het gedicht 'Laten we samen' of op een boekenlegger zoals ik deed met 'Afdrukken' voor Rebel begrafenisonderneming.

 • Hulp bij het schrijven van een toespraak die raakt.

graphic1.png

3. Creatieve workshops
 

 

​Ik bied programma's en workshops om de aangeboren creativiteit van mensen los te maken, mensen te verbinden en poëzie en reflectie naar de zakelijke wereld te brengen. 

Zoals ik onder andere deed voor Care4Homecare waar ik na een gesproken woord een workshop leidde om zichzelf en elkaar beter te leren kennen op een creatieve, leuke maar ook diepere wijze.


Ook laat ik mensen zien hoe zij zelf (gesproken) woordkunst in hun werk kunnen inzetten als middel om hun verhaal kracht bij te zetten en een diepere laag te bereiken.

Klanten zeggen...

"Manon heeft een op maat gemaakt gesproken woordstuk geschreven en voorgedragen voor Liliane Fonds en MIVA tijdens een bijeenkomst waar vrijwilligers en medewerkers jaarlijks samenkomen. Het gedicht 'Laten we samenkomen' bracht op prachtige wijze de rijke geschiedenis, aspiratie en inspiratie van ons werk tot leven. Manon luisterde aandachtig en, het belangrijkste, ging snel tot de kern van de zaak. Een verkorte versie van het gedicht hangt aan de muur in ons kantoor. Ik kan dit aanbevelen aan elke organisatie of bedrijf dat op een andere manier werknemers of vrijwilligers wil verbinden." - Erik Ackerman, Directeur Liliane Fonds
 

"Manon is een ware tovenares. Met een zachte kracht houdt ze een spiegel voor en bereikt de essentie. Ze is open, benaderbaar en warm, en haar werk is diepgaand, stralend en verbindend." - Shari Veldhuizen, Buzz Women

"Always spot on." - Yasser Abbas, Country Director

"For Splash Projects I asked Manon to write a poem and do the voice over for it for one of our corporate videos that would capture the essence of our work and mission. This resulted in the poem ‘Together’ which captures the lots of benefits and spirit of Splash Projects,I am really happy with the result. Manon is professional, knowledgeable, very quick to understand our business and clearly communicates the brief. I enjoyed working with Manon because she works on time, is understanding, friendly, creative, and adds lots of value. I recommend working with Manon for anyone who is looking for an innovative approach to communications." - Simon Poole, Managing Director Splash Projects 

"Er gebeurde iets magisch." - Mirjam, Directeur Care4Homecare

Samenwerking verkennen?

Neem contact met me op.

Kijken we samen of ik wat kan betekenen.

Screenshot 2024-06-10 at 09.11.43.png
bottom of page